Yves Rocher s Nevädzou

Určite poznáte tie obdobia v roku, kedy sa vám zrazu minie všetka kozmetika naraz. Všetka. A vy musíte šmátrať hlboko vo vrecku aby ste si to všetko mohli dokúpiť. Mne sa to prihodilo teraz a tak som blúdila po drogiškách, internete, mojom milovanom Yves Rocher a tak podobne... Snáď to sem postupne všetko popridávam.

Dnes budem písať o odličovači z novej rady PurBleuet od Yves Rocher. Celkovo predstavili tri nové produkty - klasický odličovač, ktorý mám aj ja, expresný dvojzložkový, a jemnejší pre citlivé oči. Všetky tri sú módne bez parabénov a všetky obsahujú organickú vodu z nevädze, ktorá má upokojujúce účinky. Celý rad produktov si môžete pozrieť tu.


Ja som si nový odličovač hľadala dlho dlho, a nakoniec som aj trošku frflala, keďže v poslednom čase som bola nabehnutá na odličovanie vodou a gélom, a teraz musím opäť kupovať kilá tampónikov. Ale nevädzi som nemohla odolať. Pripomína mi pobehovanie po rozkvitnutej lúke u starkej.


Odličovač, ktorý som si vybrala, je v 200 mililitrovej plastovej fľaštičke bez pumpičky alebo rozprašovača. Konzistencia je niečo medzi vodou a gélom, takže ho z obalu bez problémov dostanete aj keď už bude len naspodu. Vôňa je pre mňa taká neutrálna, necítim ani chémiu ani kvetinky, takže kto čaká závan nevädzí, bude asi sklamaný. Ale pokiaľ správne rozumiem zloženiu, neobsahuje žiadne parfémy. A ani tie parabény. Ale či je tam niečo iné fuj fuj, to neviem zistiť. Prilepím sem obrázok. Keby tomu niekto rozumel, mohol by sa ozvať. Musím niekedy vypátrať príručku zloženia kozmetiky.



Odličovač je vhodný na oči aj pleť, podľa Rochera by mal pokožku ukľudňovať a osviežovať. No neviem, je to možné. A mal by byť vhodný aj pre citlivé oči. Ja ho používam už zhruba mesiac. Nepravidelne. Striedam ho s obrúskami a gélom, podľa stupňa lenivosti. Odličuje relatívne spoľahlivo, s maskarou sa trošku potrápi, tak ako každý iný, a vodeodolnú kozmetiku moc nepoužívam takže mi je to ťažko porovnať. Pleť vyzerá po aplikácií pekne sviežo. Jedinou nevýhodou je, že mám z neho taký lepkavý pocit, spôsobený zrejme tou gélovosťou. Ale tá lepkavosť je našťastie len veľmi chvíľková, čiže najskôr nemilo prekvapí a potom zmizne.


Takže keď to celé zhodnotím, je to spoľahlivý odličovač, ktorý, aspoň dúfam, neobsahuje všetky škodliviny dostupné na trhu, plus poteší bio nevädzou z La Gacilly vo Francúzsku. Asi to nie je produkt, ktorý si budem kupovať znova a znova, ale na najbližších šesť mesiacov, dokedy má spotrebu, určite kvalitne poslúži. Takže ak nad ním rozmýšľate, odporúčam. Nájdete ho tu, a v obchodoch Yves Rocher za € 6.50 za 200 ml.






Mimochodom, ďalšou novinkou u Yvesa je rada s vôňou granátového jablka, ktorá vonia megalomansky sladučko. :)

Komentáre

  1. Ja mam od Yves ten expresny dvojfazovy odlicovac. Kupila som si ho na odporucanie ordinary life, ze je to naj naj naj odlicovac. No, ja cakam asi od odlicovacov zazraky. Alebo je to mozno aj mojou maskarou - One by one, o krotej som pocula, ze sa vseobecne horsie odlicuje. Tak mozno skusim zmenit riasenku a uvidim co to urobi. Tak ci onak, kazdopadne bioderma ruzova je lepsia, pre mna :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Bublina ďakuje za rozhovor.