K-Beauty / Kórejská kozmetika




Hovoria vám niečo impulzívne nákupy? Pre mňa sú vždy pohladením na duši a bičom na svedomie. Nejaký čas dozadu som sa impulzívne rozhodla nakúpiť kórejskú kozmetiku. Odvtedy sa vytešujem z macíkov a králikov v kabelke a prasiatok v kúpeľni. K-Beauty je veľmi pokroková, veľmi hype a veľmi rozkošne zabalená, obsahujúca prasačiu kožu, konskú masť, kapustu a iné luxusné ingrediencie. Pozrite sa, čo mi pribudlo do mojej maximalistickej zbierky.



Ovocia a zeleniny


TonyMoly: Egg Pore Tightening Cooling Pack




Voda z aljašského ľadovca, hlina a vajce. Výsledkom tohto receptu by malo byť zmiznutie obrovských otvorených pórov a tvár pekná ako škrupinka. Vajíčka pochádzajú od šťastných sliepok z Jiri, ktoré jedia minerály a chrobáky a trávu a sú ekolo. Vajíčkový extrakt šikovní Kórejci získavajú močením vajec v octe. Ocot čistí póry a zbavuje pleť mastnoty a škrupinky zas dodávajú minerály a vápnik a všetko iné dobré. Treba raz-dvakrát týždenne naniesť, nechať pôsobiť 10-15 minút a zmyť.
Vajíčko používam po odstraňovaní čiernych bodiek. Má funky konzistenciu a príjemne tvrdne na tvári. Škrupinku z pleti zatiaľ nemám.

Recenzia sa páči tu: link.

Holika Holika: Egg Soap Set




Súprava čarovných vajec odstraňujúcich kožný maz a čierne bodky. Používa sa denne ako mydlo, alebo sa poriadne napení a nechá na pleti ako maska. O každom vajci vždy píšu niečo iné, tak neviem kto sa v tom má vyznať, ale ól in ól: Egg Soap biele sťahuje póry, hydratuje, je vhodné pre všetkých ľudí sveta. Green Tea Egg Soap zelené je vhodné pre suchú a zmiešanú pleť, je plné vitamínov, bojuje proti voľným radikálom a oxidácii, odstraňuje odumreté bunky a zjemňuje pleť. Red Clay Egg Soap červené s obsahom hliny hĺbkovo čistí a zanecháva pleť žiarivú, dodáva minerály a odstraňuje kožný odpad. Charcoal Egg Soap čierne s dreveným uhlím je určené pre mastnú a citlivú pleť, reguluje maz a odstraňuje čierne bodky. V kúpeľni vyzerajú chutne a ako veľké plus sú tuším ručne tvarované nejakými k-pop hviezdami.
Začala som od najtmavšieho čierneho. Používa sa super, pekne pení a pleť necháva hebučkú čistučkú. Či sa mu podarí odstrániť niečo z mojich zostarnutých čiernych bodiek som veľmi zvedavá. So far so good.

TonyMoly: Tomatox Magic Massage Pack




Multi funkčná maska a pack v plastovej rajčine od TonyMoly obsahuje paradajkovú šťavu a výťažky z paradajok. Ževraj prináša magické oživenie, čistenie, hydratáciu, ochranu, úžasne čistú a vláčnu pleť. Po čistení stačí naniesť na suchú pleť, pomasírovať, nechať pôsobiť a zmyť.
Používam, neodpadávam.

TonyMoly: Appletox Smooth Massage Peeling Cream




Zelené jabĺčko s ohybnou stopkou pôsobí na pleť extraktom zo zeleného jablka s minerálmi (horčík, železo) a vitamínmi (A, E, B1, B6, C). Po čistení treba naniesť a pomasírovať, chvíľku nechať pôsobiť a zmyť krúživými pohybmi.
Sympatický peeling so sviežou vôňou. Používam, neodpadávam.

Pet Shop


TonyMoly: Petite Bunny




Chutný lesk na pery v tyčinke má 9 rôznych vôní, ktoré ovplyvňujú náladu zajaca na vrchnáčiku. Mal by pery hydratovať, ale mne je úplne jedno či to robí, lebo vyzerá rozkošne a vždy ma poteší keď ho vidím. Kúpila som si No 8 Neon Yellow, lebo je nespokojný, krikľavo žltý a chemickým zázrakom farbí na ružovo.
Zbožňujem. Má super farbu, rozveselí, ozajko hydratuje a nelepí. Mimochodom, lesky neznášam. Takže tento musí mať fakt super vlastnosti, že ma presvedčil.

TonyMoly: Pocket Bunny Mist - Moist




Čarovná voda zo severných Vogéz vo Francúzsku v ružovom obale v tvare zajaca. Kam sa pchá eviján? Majú dva druhy, moist pre suchú pleť a sleek pre mastnú. Prvá obsahuje výťažky z broskyne, maliny a jablka, druhá z kapusty, ananásu a citróna. To sa mi páči, že propagujú kapustu. Neviem si predstaviť európsku reklamu na kozmetiku s obsahom kapusty. Kto by to kupoval? Treba nastriekať z 20-30cm a ťapkať, kým sa vstrebe.
Po malinách vonia, rozkošný je, ak ho vyberiete z chladničky osvieži, inak nič moč.

Secret Key: Gold Racoony Hydro Gel Eye & Spot Patch




Záchrana pre zlepené ranné oči a napučané vyrážky s mývalom na obale. Rozjasní unavenú pleť, hydratuje, schladí, dodá živiny a stiahne opuchy. Obsahuje koloidné zlato a adenozín. Bože práve rozmýšľam čo všetko si strkám do tej pleti. Zas prejdem na olivový olej a prírodné mydlá.
Tak či onak, s mývalom som spoko. Keď ráno stíham, lepím ho pod oči. Ak ste ešte nevideli moje ranné spuchnuté oči neviete čo je ochtendhumeur. Chladí, čo je asi základ, takže sa cítim sviežejšie. Prišiel mi rozliaty, možno to má kus dopad na jeho účinnosť. Vynález je to super. Nabudúce asi vyskúšam inú značku.

Hype


Guerisson: 9 Complex Cream




Krém, z ktorého je napichaný celý internet. Je dobrý aj pre bábätká, no určený je najmä pre suchú pleť, keďže je plný vitamínu E a konskej masti. Áno, konskej masti. Sľubuje 72 hodín spokojnej pleti, zvýšenie elasticity,vlhkosti, lepšiu štruktúru a posilnenú pleť. Podľa internetov je to hotový zázrak, ktorý moju pleť zbaví každej nepeknosti. Pekné je na ňom to, že okrem spomínanej konskej masti obsahuje ceramidy, niacinamid, adenozín, extrakt z listov mäty piepornej, extrakt z listov mäty vonnej, extrakt z listov šalvie, extrakt z listov rozmarínu, extrakt z kvetov levandule, z ruže, z citróna, z harmančeka a z bergamotu. Proste Complex záhradka.
Ešte som nenačala - potom dám vedieť.

Elizavecca: Green Piggy Collagen Jella Pack




Maska bohatá na kolagén premáča pokožku (doslova to tam píšu) a tak ju udržuje hydratovanú, freš, s prirodzenou žiarou. Krása. Môže sa použiť ako maska alebo ako sleeping pack. Přesnoc. Áno, a ten kolagén v nej je z prasačej kože. Kroch. Pudingoidná maska sľubujúca kyprú elastickú pleť bez vrások. Je takým hajpom, že sa z nej robí veľa fejkov a treba si dávať bacha, čo kúpite.
Skúšala som. Nesmrdí spálenou prasačou kožou ako som si predstavovala. Pleť nechá jemnú a rozžiarenú. Akosi som nepochopila princíp sleeping packu. Kórejky sa možno počas spánku nehýbu a neobtierajú si tvár do vankúša. Mimochodom, vrásky mi z tváre čarovne nezmizli, ale zlepšenia vidím.

Tradičné produkty

The Face Shop: Smim Special Set




Škatuľka so štyrmi vzorkami produktov bojujúcim proti starnutiu pleti a vráskam. Slovo "fermentované" je momentálne top výrazom v kozmetike, so synonymom "zázrak". Škatuľka ukrýva 
Smim Radiating Moisturizing Toner, ktorý hydratuje, rozžaruje, vyplňuje a upravuje štruktúru pleti. Smim Radiating Moisturizing Emulsion doplňuje vlhkosť a rozžaruje pleť. Smim Fermented Ceramide Power Serum obsahuje fermentované ceramidy, čiže lipidy prirodzene sa vyskytujúce v pokožke a vo vlasoch. Ceramidy fungujú ako bariéra a regulujú hydratáciu pokožky. Fungujú preventívne v boji proti vráskam. Hej. Už som v tom veku. Smim Fermented Collagen Firming Concentrate je vysoko koncentrovaný produkt s obsahom viac než 85 % fermentovaného kolagénu z morského kolagénu. Zvyšuje elasticitu. V skratke zdravím žiariaca pleť bez vrások.
Používam. Som veľký fanušík. V Kórei je základom peknoty žiarivá pleť. Od kedy mi moja kórejská kamka 5 minút vkuse chválila pleť, na smim nedám dopustiť. Dokúpim, už sa ho nevzdám.
Viac tu.

Holika Holika: Pro: BEAUTY Bloody Oil Tint




Lip tint so silným farebným efektom, poriadne červený a intenzívny, obsahujúci 5 rastlinných olejov, ktoré vytvoria na perách hydratujúcu vrstvu. Výsledkom sú pery červené ako upír, čo znie veľmi sexi. Pre upírie pery treba pomiešať a aplikovať z vnútornej strany smerom von, alebo pre prirodzenejší efekt netrepať a aplikovať viac oleja než farby.
Už dlho sa s tým snažím naučiť robiť. Neviem to poriadne zamiešať a neviem to pekne aplikovať. K-Beauty preferuje peknú pleť, slabé líčenie očí a výrazné pery. Najobľúbenejšie sú práve lip tints, ktoré sa aplikujú v gradient looku od stredu smerom von. Na obrázkoch to vyzerá božsky. Ja to neviem.


Skin Food: Goldkiwi Sun Stick SPF50 PA++




Základom K-Beauty je svetlá žiarivá pleť. Opaľovacia tyčinka blokuje UVA a UVB, udržuje pleť hydratovanú a sviežu bez pocitu lepkavosti. Plus obsahuje goldkiwi, ktoré obnovuje pleť zvnútra. Keby boli otázky, goldkiwi je niečo, čo jedia ľudia na Novom Zélande. Jedia to tam vraj so šupou, lebo tá je najviac. V tejto tyčinke samozrejme tá tá šupa je. A keby boli otázky o PA++, to je ázijská stupnica ochrany pred UVA žiarením.
Cez leto som otestovala v Karibiku. Fungovalo. Neni o čom.

Mamonde: 7days Project Mask




Sheet masks sú najviac vynálezom pre lenivých ľudí. Tip-top vec, keď si chcete poležať s vyloženými nohami a zároveň pri tom opeknievať. Hentoto je projekt bojujúci za lepšiu pleť počas 7 dní. K mání sú nasledujúce druhy: #01 Brightening, #02 Soothing, #03 Moisturizing, #04 Pore Care, #05 Hydrating, #06 Nutrition, #07 Lifting
Ešte som nenačala. Neviem, či som schopná opakovať rovnakú aktivitu počas 7 dní. Stále dúfam.

Laneige: Blackhead Pore Strip




Hĺbkovo čistiace pásiky na nos sú total hype. Vyrába ich snáď každá značka v Kórei. V týchto by mali byť nejaké látky čo sú super lepidlá a zároveň rozpúšťadlá pre čierne bodky. Ja už radšej nechcem o zložení vedieť nič, moja eko-duša sa cíti zle.
Vyskúšala som. Neodpadávam.
Review je tu.

Kawaii

TonyMoly: Kiss Kiss Lip Scrub




Lip scrub odstraňuje odumretú kožu z pier bez podráždenia, zabraňuje jej hrubnutiu a zároveň vyživuje. Stačí minútku - dve pomasírovať a zmyť. Moje suché pery sú takmer mojim poznávacím znamením, takže som chcela vyskúšať čo to dá. Peeling väčšinou robím zubnou kefkou, ako som si kedysi dávno prečítala v Bravo Girl. Zaberá to, ale bolí.
Okrem chutného balenia aj funguje, používam keď mám chuť na výrazný rúž. Je to príjemný jemnučký peeling. FYI chutí odporne.

TonyMoly: Mr.Strawberry Seed 3-step Nose Pack




Pán Jahoda usilovne odstraňuje čierne bodky a má najrozkošnejšiu reklamu histórie. To by mojej konzumnej duši stačilo. Aby bol ešte chutnejší, obsahuje výťažky z jahôd a malín. Funguje na tri fázy, 1. otvorí póry a rozpustí bodky, 2. odstráni bodky, 3. zavrie póry, upokojí ich a zmenší.
Vyskúšala som, mám fotodokumentáciu. Tu.


Innisfree: Jeju Volcanic Steam Towel




Uteráčik s očkami treba namočiť a nahriať v mikrovlnke. Potom priložiť na tvár a on vám teplom pomôže otvoriť póry a absorbovať všetku potrebnú chémiu. Moji spolubývajúci sa vždy veľmi tešia keď ma s ním vidia posedávať v kuchyni. ďalšia do série relaxačných pomôcok k vyloženým nohám.


------
Tak!
Ešte som to nestihla všetko poriadne otestovať, ale je to teraz moja obľúbená hračka. K veciam, ktoré si to zaslúžia urobím nejaké reviews a prelinkujem to. Zatiaľ aspoň pár slov ku všetkým tým rozkošnostiam a zázrakom. K-Beauty fakt odporúčam. Je to príjemná zmena od miestnych sterilných obalov a nudných zložení. Vidno, že v Kórei sa tešia zo všetkého prírodného, kozmetike venujú veľa výskumu a potrpia si na dokonalý look. U žien aj u mužov. Som zvedavá, či to k nám časom vo veľkom prerazí.

Komentáre

  1. prepáč, ak som to niekde prehliadla, ale odkiaľ si objednávala? :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, tiež ma zaujíma, odkiaľ si objednávala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dievčatá, objednávala som z viacerých stránok: yesstyle, twofacemall, cosmetic-love, jolse. Najviac sa mi pozdávajú posledné dve, ale so všetkými išlo objednávanie ako po masle.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Bublina ďakuje za rozhovor.