haul: Lime Crime



Musím sa priznať. Opäť som podľahla impulzívnym nákupom. Už dlhšie som sa tieto výpady snažila obmedziť - a celkom sa mi darilo. Ale teraz som viacero dní za sebou podľahla vo veľkom štýle. Dnes vám predstavím môj haul z Lime Crime. Niekedy nabudúce ukážem čo som kúpila od Tarte. Yayyyyy! Novinky!


Lime Crime ma zlomil klasickým trikom - zľavami. Chcela by som tu hneď na začiatku niečo objasniť. O značke Lime Crime som vedela z instagramov a z newsletteru od Cult Beauty, kde zvyknem kupovať kozmetiku. Keď som uvidela zľavu, mega som sa potešila, lebo ich produkty vyzerajú ako veľká zábava. Môcť ich vyskúšať za zlomok ceny je super príležitosť. Až keď som mala nakúpené a tešila som sa a trošku som začala googliť, našla som všetky tie škandály a "rozliaty čaj" - tea spill. Potom ma chvíľu ten nákup mrzel. Ale povedala som si, že odkedy sa to stalo, prešlo už pár rokov. A značka sa, dúfam, medzičasom pohla správnym smerom.


Škandálom sa tu ale venovať nejdem. Pozrime sa radšej, ako sa značka prezentuje a aký na mňa urobila dojem. Lime Crime sú pre mňa také alternatívne jednorožce. Ako hovoria, chcú robiť krasu inak. Chcú podporiť vašu unikátnosť. Neviem tak úplne, čo si o tom myslím, lebo ich Gram mi príde ako ukážka dnešného mainstreamu v internetovom make-upe. Nie unikátnosť. Akurát s divokejšími farbami a viac flitrami. Firmu založila v roku 2008 online celebrita Doe Deere. Jej víziou bolo vybudovať značku, ktorá vás prenesie do kúzelného sveta, a nechá vás naplno sa vyjadriť vo všetkých farbách dúhy. Nevyzerať ako všetci okolo vás. To sa mi veľmi páči. Už som strašne prejedená všetkých instagram brows, cut crease a highlighterov na špičke nosa.

Ale pozerať si produkty Lime Crime bolo fakt zaujímavé a zábavne. Farby, efekty, gýčové obaly, opisy, ... Medzi ich produkty patrí viacero internetových kultoviek, ako matné tekuté rúže Velvetines, palety očných tieňov Venus, lesky na pery Diamond Crushers a farby na vlasy Unicorn Hair Color. Lime Crime tvrdí, že všetky kroky tvorby a výroby ich produktov sa odohrávajú v Los Angeles - samozrejme, jednotlivé ingrediencie pochádzajú z celého sveta. Sú certifikovane vegánske a cruelty-free.

A teraz tá najlepšia časť - čo mi vlastne priletelo do schránky? Je toho veľa-veľa, napriek tomu, že som sa snažila z košíka vyhadzovať a minimalizovať. A veľmi veľmi sa z toho teším. Takže tadaaaa:


Venus eyeshadow palette



Paleta očných tieňov, ktorej sú plné celé internety. Lime Crime ju označuje ako 'grunge', ako zrážku Botticelliho malieb a rebélie 90tych rokov. Stretnutie renesancie a grunge. Je to nekonvenčná verzia nude mejkapu. A chváli sa tým, že odštartovala trend mejkapu v odtieňoch červenej. Obsahuje 8 tieňov: Venus (otlčené ovocie), Shell ( mušľová ružová), Aura (zlatistá slonovina), Creation ( hrdzavá hnedá), Icon ( zemitá hnedá), Rebirth (prezretá nektárinka), Divine (popolavý kameň), Muse (tmavá burgundská). Milujem ich popisy farieb.


Venus 2 eyeshadow palette



Temnejšia sestra predchádzajúcej palety. Osem výrazných farieb, ktoré nadväzujú na odvážne nudes z mladšej sestry: Pigeon (hnedo-zelená), Filter (nevädzová modrá), Marsh (machová sivozelená), Mustard (farba menčestrákov), Fly (slonovinová zelená - ako krídla muchy), Jam (tekvicové matté), Mud (farba skazeného ovocia), Boot (čierna hmlovina s farebnými trblietkami). Tie opisy farieb sú fakt bezcenné. Kto by nechcel mať na očiach menčestráky, mušie krídla, alebo holuba?


Obe paletky sú fakt nádherné kúsky. Dizajn s Botticeliho Venušou v modernom rúchu je top. Taká správna dávka gýču. Pôsobia mohutne a pevne, pravé výstavné kusy. Čo sa týka farieb, sú to naozaj netradičné mixy. Červené nudes a menčestráky. Na prvý pohľad vyzerajú zložito. No viete si z nich urobiť krásny jemný denný mejkap aj niečo výraznejšie a bláznivejšie na večer. Ja som k tým červeným nudes mala najskôr veľký rešpekt, ale odkedy som prvýkrát vyskúšala, sa mi ten look fakt páči. A tiene majú super kvalitu. Niektoré sú v paletke dosť prašné, ale pri aplikácii sa správali super a vydržali v krásnom stave. Až na čiernu. Tá mi slušne poprášila popod oči a vytvorila efekt pandy. S ostatnými farbami sa mi to zatiaľ nestalo.

Inak viete ako celé toto začalo? Potrebovala som matný čierny tieň na oči, lebo môj po rokoch odišiel. A skončila som s dvoma paletami a 16 farbami, z toho ani jedna nie je matná čierna. Čo už.

Diamond Dew Liquid Eyeshadow vo farbe starry eyed




Jednorožce, flitre a morské panny. Tieto trblietky na oči, "lip topper", dodávajú mejkapu trendy žiarivé odlesky. Odtieň starry eyed ma niečo z levanduľovej a niečo zo zlatej. Už ma stiahli trendy, a začínam všade pridávať trblietky. Okrem nechtov. Tam mi ešte stále nekonečne vadia.


Diamond dew dodáva krásny žiarivý efekt, veľmi jednoducho sa aplikuje a dlho vydrží. Nemusíte sa obávať, že budete mať flitre po celej tvári, oblečení a domove. Drží sa na mieste. Zatiaľ som s mojimi nákupmi veľmi spokojná.

A teraz...... produkty na pery!!!!


Mám toľko rúžov a leskov a tekutých rúžov a paliet a somarín, že už nepotrebujem ani jeden jediný navyše. Ale ako všetci vieme, otázka nie je, čo potrebujem, ale čo chcem. Veľmi neekologické a veľmi nezodpovedné. Viem a čiastočne sa hanbím. Ale ja sa z tých vecí šialene teším. A mám ich rada a starám sa o ne dlho dlho. Úprimne, väčšinou mám jeden obľúbený produkt, ktorý používam na dennej baze (momentálne je to tekutý rúž na pery Luscious Lip Stain od Doucce vo farbe Amber Rose), až kým ma nenakopne iný produkt a začnem nonstop používať ten (je veľká pravdepodobnosť, že sa ním stane jeden z tohto blogu). Ale dosť bolo rečí, poďme sa pozrieť na nákupy.

Unicorn Lipstick vo farbe candy floss (cukrová vata <3)




Najgýčovejšie balenie v ponuke, holo, disco, jednorožce, dúhy, obláčiky, všetko tam je. Unicorn lipstick je jeden z pôvodných produktov značky Lime Crime. Tvrdia o ňom, že je super pigmentovaný so super krytím a super hebký a komfortný. Mne to tak úplne nepripadalo. Krytie bolo super, ale určite nebol výsledný efekt super hebký a super komfortný. Skôr mi zvýraznil všetky ryhy na perách. Výsledok nebol zlý, ale mal veľmi ďaleko od wow. Ani farba nebola celkom taká ako som si predstavovala podľa fotiek na stránke. Nie je to rúž, ktorý by som si okamžite dala do kabelky a nosila ho všade so sebou.

Plushies Soft Matte Lipstick vo farbe K, Bye




Plyšové pery. To znie ako zo sna. Nová generácia matných tekutých rúžov na pery s mäkkým výsledným efektom. Zvýrazní prirodzenú farbu pier a dodá mäkký efekt plyšových mackov. V preklade by vám tento lesk nemal vytvoriť efekt prílišne namaľovaných pier. Jedna vrstva zanechá pery skrášlené a zmatnené, viacerými vrstvami môžete dosiahnuť výraznejší výsledok.


Plushies ma okamžite dostal. Balenie síce vyzerá trošku ako lesk na pery z hračkárstva, ale výsledok je top. Krásna jemná nude farba, ale s dlhotrvajúcim a nerozmazávajúcim sa efektom. Toto je produkt, ktorý cestuje priamo do kabelky na nonstop používanie. Je nádherný. Keď ešte niekedy bude -70% off, kúpim si všetky odtiene. Muehehe!!!

Metallic Velvetines metalický tekutý rúž na pery vo farbe siren




Velvetines je ďalším z OG produktov Lime Crime. Testovanie muselo byť. Tento tekutý rúž na pery by mal vydržať cely deň. Silné tvrdenie. Siren je farba západu slnka, alebo broskyne, alebo zlata – záleží, z akej strany sa pozriete. Lime Crime radí, aby ste si štvrťhodinku pred aplikáciou urobili peeling a poriadne hydratovali pery. A odlíčiť produktom na vodeodolný make-up. Tiež hovoria, že budete s týmto rúžom "cool AF".


Sama sa čudujem, ale už som ho použila raz cez víkend cez deň a raz dokonca v práci. Sám o sebe vyzerá naozaj "AF", ale na farebnom podklade si s ním viete vyčarovať veľmi zaujímavý metalický lesk bez looku "mám na ústach zlatý rúž a myslím si, že som cool AF". A fakt drží. Silno.


Tento post už je nekonečne dlhý.

Diamond Crushers Lip Topper vo farbe gemini




Toto je presne jeden z tých produktov, ktoré som si kúpila len zo zvedavosti. Už vopred som vedela, že ho určite nikdy nosiť nebudem. Možno na nejakú párty. Alebo na festival. Hnedo-modré pery? Niekedy by som fakt mala dvakrát rozmýšľať a raz platiť. Ako hovorí Lime Crime, efekt „rozdrvených diamantov“ si môžete aplikovať na pery, na líca, alebo kdekoľvek inde na telo. Hnedo-modré rozdrvené diamanty... Chcela som niečo fun, tak mám fun. Úprimne, nevyzerá to na perách až tak zle. Ale! Robí mi to neskutočne žlté zuby. Fakt. Popri tomto rozdrtenom diamante vyzerajú odporne. Takže nosiť ho môžem akurát na párty, kde nebudem rozprávať, ani sa usmievať.

Wet Cherry Gloss vo farbách fluorescent cherry a black cherry




Jediný produkt, ktorý som si kúpila v dvoch farbách. Lebo sa mi veľmi páčil. Mal nádherné vizuály ultra lesklých pier. Lesky na pery boli out tak asi štvrť storočia a teraz majú veľkolepý comeback. Wet Cherry vyzerali neskutočne, a sľubovali komfortné nosenie. Žiadne lepkavé pery, ako si ich pamätáme spred pár rokov. Fluorescent je trblietavý žltý, black cherry vampy tmavočervený. Z black cherry som bola najviac napichaná. A musím im uznať, že na perách sú veľmi prijemné. Majú nádhernú čerešňovú vôňu a bez holografických jednorožcov nevyzerajú ako mejkap z Dráčika. Ale zachovali si svoju hravosť. Bohužiaľ, black cherry má od vizuálov mega ďaleko. Má krásnu farbu, ale absolútne nie takú, ako bola nafotená na stránke. Oba lesky sú ale krásne a rada ich teraz nosím. Tá žltá inak vôbec nevyzerá nejak šibnute. Ale ani nudne.


Ako zhrnúť tento ultra dlhý post? Som rada, že som Lime Crime vyskúšala. Z viacerých produktov sa úprimne teším ako malá. Moji obľúbenci sú palety Venus, oba lesky Wet Cherry a tekutý rúž na pery Plushies je môj nový obľúbený nude. <3 Ani na jeden produkt nemôžem povedať, že je nepoužiteľný, nekvalitný, alebo patrí rovno do koša. A aj ten hnedo-modrý lip topper bol môj výber odtieňa, takže som ticho. Jediné výhrady mám k Unicorn rúžu, ktorý nevyzerá na perách nijak fabulózne, k black cherry odtieňu, ktorý je len vzdialeným bratrancom odtieňa z fotiek na e-shope, a na veľkosť leskov a tekutých rúžov – napriek tomu, že sú full size, majú cca polovicu mililitrov v porovnaní s inými značkami. Bola som veľmi prekvapená, že tuby nevyzerajú byť plné, aj napriek tomu, že som ich ešte takmer vôbec nepoužívala. Toľko k Lime Crime.



Zásadná otázka – nakupovala by som u nich opäť? Určite áno. Nebude to moja obľúbená značka, ale všeobecne som fakt spokojná. A chcem viac Plushies.


Summary in English


After many months of resistance, I cracked again. I did some impulsive sale shopping at Lime Crime and Tarte. So, let’s sum up my Lime Crime first, and Tarte will arrive in the upcoming months. Just to state at the very beginning, I knew Lime Crime from Instagram and Cult Beauty. I only discovered all the tea spilled around the brand after I ordered the products. And obviously regretted my purchase for a moment. However, I hope that the scandals are old news and none of it is valid anymore. Just saying. Let’s dive in.

Lime Crime wants to do unique beauty, products that allow you to stand out. You know, unicorns, rainbows, sparkles, and all that. I like this objective, but I’m afraid that Instagram proves otherwise. Or perhaps I’m just tired of Insta brows, cut crease, seven different colours of eyeshadow, over-drawn lips, highlighter on the tip of the nose etc. I never liked this sort of makeup and I most probably never will. So the uniqueness is a bit hazy a concept for me. Lime Crime came up with many trends and cult products, like the Velvetines, the Venus eyeshadow palettes, the Diamond Crushers, or the Unicorn Hair Colour. The products are certified vegan and cruelty-free.

Venus eyeshadow palette: When Botticelli goes grunge. This palette has 8 unconventional nudes. According to Lime Crime, this was the beginning of the reddish-nudes makeup trend.

Venus 2 eyeshadow palette: The Darker Sister with less nudes and more bold colours.

Both Palettes are very beautiful. I love the packaging and although I hesitated at first, I now completely love the shades. They seem a bit dusty, but they apply very well, blend easily, have lovely payoff and stay. The only issue so far was the sparkly black shadow (boot), which dropped under my eyes a lot and resulted in a lovely panda look.

Diamond Dew Liquid Eyeshadow in shade starry eyed: A true unicorn world in a bottle. This sparkling lid topper in a lavender gold shade looks amazing. It is very easy to work with, doesn’t mess up the entire house and bring a spark to your eyes. I really like it and tend to add it on top of each eye makeup lately.

Unicorn Lipstick in shade candy floss: They say super pigmented, maximum coverage, smooth and comfy all-day wear. I say nope. The packaging is ridiculous, but that’s what you get when you buy unicorn makeup. The colour is lovely, although I imagined it slightly differently, and the coverage is decent. But the finish is very far away from smooth and comfy. It made all the lines on my lips more visible and made my lips look rather dry. Not in an awful way. But certainly not in a unicorn way.

Plushies Soft Matte Lipstick in shade K, Bye: The new generation of nude lips. Bye bye overdone lips! My favourite item and absolute winner. The finish is very beautiful. I love liquid lipsticks and don’t mind the very fake finish they usually have. But this guy does such a lovely job. It’s the long lasting liquid lip without the ugliness of the long lasting liquid lip. I love it and I want to own all the shades.

Metallic Velvetines lipstick in the shade siren: Sunset on the lips. This is where we get into the “fun” part of my shopping. As the site says, this lipstick is cool AF. I don’t necessarily agree, but it does last forever without smudging. It’s actually hard to remove. I don’t really like the golden lips effect it has on its own, but applied on top of another lip colour, it adds a fun strong glitter and shine. I managed to wear it during the day and even at work without feeling too cool AF.

Diamond Crushers Lip Topper in the shade Gemini: The effect of crushed diamonds on your lips, cheeks, and anywhere else on your body. I’m still not entirely sure why I opted for this maroon-blue shade. I guess I wanted to try something fun. It could be fun to wear to a party, or festival. However, it makes my teeth look disgustingly yellow. It really brings up all the yellowness and looks awful. Only for people with whitened teeth, I suppose.

Wet Cherry Gloss in shades fluorescent cherry and black cherry: The gloss is back. The photos looked soo amazing. Especially the black cherry. Plus it promises lightweight and comfortable wear without stickiness. Unfortunately, the colour pay off is very very far away from what it promised. Mainly the vampy deep red. A real disappointment. But to be honest, the colours are cute anyway, the gloss feels very nice and smooth on the lips and the cherry smell is very yummy.

Smudge test: Siren and Gemini stayed completely put. K,bye probably wasn't dry yet.

I am very happy about my purchase. Not sure I’ll ever wear the blue-maroon lip paired with bright yellow teeth, but the rest is very lovely. Especially the Plushies and Wet Cherry. I have three negative remarks: the Unicorn lipstick doesn’t look too good, the black cherry shade is nowhere near what was advertised, and the liquid lip products, although full size, have basically half the millilitres than other brands, and do not look full even though they are brand new. Would I buy Lime Crime again? Yes.

Ďakujem za čítanie! Thank you for reading this very long post!


P.S. Nádherný lak na nechty – beautiful nail polish: OPI Lavendare to Find Courage.

Komentáre