Balzam na pery Dinoplatz




Podľa čoho si kozmetiku vyberáte vy? Ja podľa obalu. A ak všetko spolu hrá, obal je top a výsledok je top, som neskutočne šťastná. Preto ma nadchla značka Too Cool For School. Nie som si istá, či je správne ju nazývať kórejskou, ale budem rebel. Prvýkrát som ju tak či tak videla v kórejských obchodoch. Poďte si prečítať o dinosauroch, dizajne a kórejskej kozmetike.




Dve vysvetlenia na začiatok. Prvé: značka sa narodila v New Yorku. Ale je kórejská. Basta. Druhé: "school" v tomto prípade znamená húf rýb, nie školu. Inak vedeli ste, že v angličtine sa kŕdeľ vrán označuje slovom vražda? - A murder of crows. Späť k veci. Nie ste príliš cool na vzdelávanie sa, ale ste ryba, ktorá pláva proti prúdu. <3 To sedí k môjmu znameniu. I like.



Too Cool For School  sa neorientuje len na kozmetiku, ale aj na umenie. Od začiatku spolupracuje s umelcami z rôznych umeleckých odvetví - dizajnéri, ilustrátori, maliari, hudobníci, tanečníci, ... Na kolekcii z tohto blogu spolupracovala s architektom a maliarom Hatorim Sandom.



Kolekcia sa volá Dinoplatz a veľmi sa zabávam na jej obaloch plných dinosaurov potulujúcich sa po New Yorku. Odporúčam ako darček pre všetkých geekov a nerdov. Z kolekcie som si kúpila balzam na pery v nádhernej tmavočervenej farbe spilled wine. Prišiel v malej ilustrovanej krabičke, v ktorej bola malá ilustrovaná plechová nádobka s dinosaurími hlavami. Balzam na prvý pohľad pôsobí ako krásne hladká, lesklá želatína. Ma nádhernú vôňu, ktorú samozrejme neviem identifikovať. Lesné jahody? Červené ovocie? Ríbezle? Červená sviečka z Ikea? Na dotyk vôbec nie je želatínový, ale príjemne krémový. Necháva na perách veľmi prijemný pocit a zdravú trošku farby.




Aké sú plusy a mínusy? Plus- robí mi radosť vždy keď ho vidím, nádherne vonia, dobre sa nosí, má peknú farbu. Mínus - mám radšej, keď si balzam môžem nanášať priamo na pery a nemusím sa v ňom šprtať špinavými prstami.

English


Too Cool For School is among the big names of K-beauty, although it was created in New York City. It stands out thanks to its focus on arts and creativity, working with illustrators, designers, painters, musicians, dancers, and other artists. The “school” in its name refers to a group of fish, not the institution. So being too cool for school means swimming against the current, not staying ignorant. I loved the playful packaging since I saw it for the first time but so far only bought their products as gift for friends. The Dinoplatz lip balm is the first gift for myself.  Its packaging was designed by architect and painter Hatori Sando. The dinosaurs make me happy each time I see them in my handbag. The lip balm itself has a beautiful jelly texture and had this spotless shiny finish when new, that was extremely satisfying to look at. The smell is out of this world kind of yummy and the colour very subtle, even though it looks to be dark berry red in the tin. The only problem I have with this balm? The format. I’d prefer not sticking my dirty fingers into the product each time I want to apply it. Like in public transport, or on a night out. You get the point.



PS lak na nechty / nail polish OPI Dazzling Dew Drop

Komentáre