Potím sa.



Narozdiel od mojej bohom rozmaznanej sestry mi pod pazuchami rastú chlpy. Odporné, viem. A ešte navyše sa potím. Ako pes, ako kôň, ako prasa, veľa. Nehovorím, že smrdím, čo dúfam že nesmrdím, ale prepotené pazuchy mi zdobia ešte aj fotky z promócií. V skratke, som veľkoodberateľom antiperspirantov a oblečenie si vyberám podľa prepotiteľnosti. Teraz som našla vykúpenie.

Vždy to bola hrôza (viem, teraz preháňam, na svete sa dejú aj hroznejšie hrôzy). Ale nenosiť obtiahnuté tričká, lebo viem, čo sa mi pod pazuchou vytvorí, na hodine konverzácie cítiť, ako sa mi gúľa kvapôčka potu celou dĺžkou ruky až k dlani, všemožne sa vyhýbať zdvíhaniu rúk, cez všetko nosiť skrývajúce saká a svetríky,... Mimochodom, raz som si všimla, že ešte aj to sako som prepotila. Môj šatník bol jednoducho rozdelený na nositeľné a nenositeľné, podľa materiálu a strihu pod pazuchami.
Z oddelenia antiperspirantov som skúšala každú novinku. Dokonca som zúfalo lovila v pánskom oddelení (veď tí sa predsa tiež potia ako kance). Nikdy nič. Hľadala som po celom internete. Môj problém bol totiž v tom, že som si nechcela každý deň kydať rakovinotvorné kanálikoupchávače na moju jemnučkú kožtičku.

Môj pot vždy vyhrával nad každým produktom. Zaujímavé ale je, že sa nepotím nikde inde. Nikdy sa mi nepotia dlane, čelo, chrbát, ani chodidlá. Všetko je sústredené tak, aby som nemohla nosiť biele tričká. Ani sivé. Ani béžové. A vlastne ani farebné. Stará dobrá čierna. Bitku som vyhrala vďaka rade od blondínky s rovnakým problémom. A silnému sebazapretiu. Pamätáte si tie diabolské cystotvoriče? Teraz sú mojimi najlepšími pomocníkmi. Fungujem na troch anti-potoch: jemnom, drsnom, a anti-sexy.



Jemný anti-pot: Bioderma Sensibio. Hrám sa, že som im skočila na marketing. Je to milý ružový tučko, ktorý sa stará o moju pokožku, hladká ju, smie sa použiť aj po holení, nie sú z neho alergie, a všetci žijeme za dúhou. Antiperspirant k nositeľnému oblečeniu. Viem, že sa aj tak spotím, ale mám pocit hygieny a sociálneho konsenzu. A možno sa potím o trošku menej. Jednoducho čokoľvek, čo má v mene sensi, lovely, caring, sweet, good-hearted. Na bežné nosenie.

 
Drsný antipot: Eucerin intensive 72h. Môžem naň prisahať. Čokoľvek obsahuje, tento pán mi dovolil nosiť oblečenie, s ktorým som už bola rozlúčená. Treba si ho správne naniesť a urobí svoju robotu. Nikdy nie na čerstvo oholenú, alebo poškodenú pokožku! Čertovsky to páli a ostáva vám len fňukať nad tým, čo sa vám asi teraz deje s pokožkou a tým pod ňou. Nezoznamovať s oblečením! Treba naniesť naholo a čakať, kým uschne. Až potom sa obliekať. Neposlúchla som iba raz, a myslela som, že som navždy prišla o moje fialové šaty. (Áno. Tie, ktoré som dovtedy mohla nosiť len s čiernym sakom.) Nosím biele tričko, béžové tričko s mašľou, košeľu, ukazujem holé podpazušie. Svet je super.



Anti-sexy: Podpazušné vložky. Volajte to ako chcete. Je to niečo ako intimky, ktoré si nalepíte zvnútra na oblečko. Objavila som ich spolu s čiapkou proti dažďu v nemeckej drogérií pri scanovaní regálov. Nemecké drogérie sú pre mňa rajom na zemi, aj keď sú všetky návody len v tom škaredom jazyku. (Mimochodom, už sa ho poctivo učím.) Fialové šaty to prežili, ale eucerin som si k nim už nedovolila priblížiť. A tak som prvý raz siahla po podpazušníkoch. Treba talent na to vedieť si ich nalepiť, ale podľa mňa je to skvelý spôsob na to, ako si neupchávať póry jedom. Fungovali perfektne.

Je super pocit môcť si to zrazu všetko obliecť. A nebáť sa zdvihnúť ruku. Poznáte niečo overené vy?

Komentáre