Recenzia: Weleda Skin Food

 

Weleda je vo svete prírodnej kozmetiky veľký pojem. Dokonca má svoju wikipage v slovenčine. A to už niečo znamená. (Skôr by ma zaujímalo, kto ju pridal.) Veľmi jednoducho sa k nej viete dostať (napríklad v déem) a veľmi jednoducho sa stane, že sa pri nej rozhodnete ostať. Weleda si sama pestuje liečivé rastliny vo vlastných záhradách, prípadne ich certifikovane zbiera vo voľnej prírode. Bola založená holandskou lekárkou, rakúskym filozofom a mníchovským chemikom a farmaceutom v roku 1921. Tomu sa hovorí trojka. Dnes žne úspech u mnohých selebrít a jej Skin Food univerzálny krém je stálicou ako modrá nivea, alebo indulona. Testovala som.

 

Weleda razí cestu antropozofie. Z gréčtiny sa to doslova prekladá ako múdrosť človeka. Podľa tejto teórie by mal liek poskytnúť kľúčové podnety na rozvinutie vlastných liečebných síl organizmu. Aj preto je heslom firmy "V súlade s človekom a prírodou". Sympatické. A čo Skin Food?

 

Skin Food, doslova jedlo pre kožu, sa vyrába už 90 rokov. To je koľko? Štyri generácie, ktoré sa ním natierajú? Celkom široká testovacia báza. Skin Food je zdravou potravou pre pokožku celého tela, ktorá jej dodáva vyživujúce a prospešné látky. V sortimente Weleda je už od roku 1926. Zjemňuje a chráni najmä suchú a namáhanú pleť a slúži ako prvá pomoc pri drobných poraneniach kože. Je tiež skvelým podkladom pre žiarivý, zdravo vyzerajúci make-up.

V zložení nájdete slnečnicový olej bohatý na esenciálne mastné kyseliny a vitamín E, výťažok z fialky a harmančeka, výťažok z rozmarínových listov s antiseptickými vlastnosťami a nechtík lekársky pre intenzívnu výživu a starostlivosť. Tiež je dnu zabalený mandľový olej a včelí vosk. Mimochodom, tá fialka, to je vlastne sirôtka, môj najviac obľúbený kvet!!

 

Na čo všetko sa dá Skin Food použiť? Na tvár - ako denný a nočný krém, ako výživná hydratačná maska (tvár nahrejte, naneste Skin Food v tenkej vrstve a nechajte 10 minút pôsobiť, potom utrite prebytočné zvyšky krému), alebo ako očný krém. Na telo - ako krém kdekoľvek je treba, prípadne na intenzívnu regeneráciu pokožky nôh a rúk (naneste v bohatej vrstve na ruky či chodidlá, nasaďte bavlnené rukavice alebo ponožky a nechajte pôsobiť cez noc).

Bez zbytočných kecov, ak mám niekomu odporučiť krém pre suchú pleť, toto je on. Bohatá konzistencia, pleť okamžite upokojí a zanechá ochrannú vrstvu. Nebudete však mať pocit prílišnej mastnoty. Nebude sa vám všetko priliepať o ksicht, nebojte sa. Skin Food je skvelý najmä na zimu. Ak máte momentálne chuť viac chrániť pleť pred chladným počasím, určite choďte do toho.

Komentáre

  1. Zbožňujem túto značku, a Skin food je podľa mňa tiež veľmi dobrý. No moje srdce si získala aj tak najmä mandľová kolekcia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekná recenzia :) Skin food je naozaj skvelý krém, ja osobne si bez neho zimu neviem predstaviť, keďže moja pleť je suchá aj bez nej :) Používam ho hlavne na ruky, keďže mi na nich pokožka v zime praská. Síce je mastný, ale prekvapivo rýchlo sa vstrebe a zanechá ochrannú vrstvu. Obsahuje len prírodné látky, takže neštípe a nedráždi. Proste vždy musí byť v kabelke :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Bublina ďakuje za rozhovor.