PONIO ŠAMPÚCH


Ponio je prírodná značka kozmetiky, ktorú nájdete na Sashe, tu. Snáď všetko, čo vymyslí, sa dostane do výkladu a odkedy som vyskúšala, rozumiem prečo. Všetky produkty sú prírodné, ručne robené a jedinečne pekné. Každý kus je predsa výnimočný originál. A navyše som sa minule dočítala, že aj keď Ponio masážnu kocku zožere pes, jediné, čo sa mu môže stať je, že priberie. Môj šampúch jedli iba vlasy, a veľmi im chutilo.



Šampónové pampúchy som musela mať nie len kvôli veselému názvu. Koncept tuhých šampónov ma nadchol už u Lush (vďaka šampónu New! mi oveľa menej vypadávali vlasy), ale srdce mojich vlasov získala až Ponio. Jej naháče obsahujú oveľa šetrnejšie prísady a teší ma predstava, že sú vyrobené kdesi na kuchynskej linke pár kilometrov odo mňa. Vééľmi zelená záležitosť.


Ako píše Poniu tu, "základ tvoria tenzidy - látky zodpovedné za čistenie vlasov. Namiesto SLS používam šetrnejšie tenzidy derivované z kokosového a palmového oleja (Sodium Cocoyl Isethionate a Sodium Lauryl Sulfoacetate), ktoré sú menej dráždivé k pokožke aj vlasom. Ďalšie zložky ovplyvňujú ošetrenie vlasu pri umytí - napríklad žihľavový odvar, panenský kokosový olej, glycerín, citrónová šťava či prírodné silice. Šampúch neobsahuje tiež žiadne konzervanty (parabény a iné), umelé vône ani silikóny." Presvedčivé. Vybrala som si žihľavový šampúch citrón a rozmarín. Prečo? Žihľava je recept starej mamy na silné vlasy, citrón čistí čo mu príde do cesty a rozmarín je top vôňa. Preto.


Šampúch skúšam už druhý mesiac a môžem na rovinu povedať, že čochvíľa kupujem ďalší. Ale poďme zaradom. Výzorovo je to taký uťapkaný zelený zemiak. Stopercentý handmade, to nenapodobíte. Objednala som si menší, 30 gramový, že nech najskôr skúsim čo a ako. Podľa fotky vidíte, že je taký, hm, akurát do dlane. Vmestiteľný do mojej lush plechovej dózičky. A tá vôňa! Tete poštárke sa čudujem, že balík neuchmatla. Prevoňal mi celú batožinu, škatuľu s kozmetikou a kút izby. Ale z vlasov ho veľmi cítiť nie je.  Na druhej strane, veľmi mi to nevadí, lebo aj tak používam mrte ďalších vecí, vrátane žehličky a z tej nakoniec smrdia nech je na nich čokoľvek. Mimochodom, posledných dva-tri krát som ho použila bez kondicionéra, bez masky, bez bez. A vlasy som mala super. Lesklé, hladké, pekné, nevyvádzali. V porovnaní s lush omnoho lepší výsledok. Použitia sa nemusíte obávať, "namydlíte", vmasírujete, opláchnete. Takmer tradičný postup. Nič zložité. Šampúch teraz používam asi druhý mesiac, a myslím, že ešte jeden vydrží. Ale ja si vlasy umývam maximálne dva krát za týždeň, takže neviem, nakoľko je to porovnateľné.

All in all, pokiaľ ho chcem porovnávať s tuhými šampónmi od lush, je to jednoznačný víťaz. Šetrnejšie zloženie, slovenský hand-made, po použití krajšie vlásky, o pár éčok lacnejší (30g za 3.50 - 60g za 6.60), a na Slovensku jednoznačne dostupnejší. Neni o čom!

A toto ma čakalo ako prekvapko.

Komentáre

  1. Absolútne súhlasím uz po prvom použití som zaregistrovala prijemnu zmenu.Mimochodom skušala si aj iné výrobky od Ponio? Kľudne odporuč ja mam zatiaľ skúsenosť len so šampúchom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj! Za vynález šampúchov som veľmi vďačná. Mám k nim aj krásnu prenosku, ktorú som dostala od sestry. Z ostatných produktov som zatiaľ nevyskúšala nič, aj keď pokukujem po masážnych kockách aj pazúchoch.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Bublina ďakuje za rozhovor.