K-Beauty: Haul!


Áno, áno! Ďalšie nákupy K-Beauty! Kórejskej kozmetiky u mňa nikdy nie je dosť. Teraz som mala navyše polo-šľachetný dôvod. Darčeky pre sestru (a pre mňa).

COSRX čistiaca náplasť na nos Blackhead and Pore Zero Patch



Značka COSRX je mi od začiatku veľmi sympatická. Takže som stavila na ich dvoj-krokový Blackhead and Pore Zero Patch. Cosrx vynechali prvý krok, ktorým by sa mal všetok bordel v póroch uvoľniť. Ide sa priamo na vec a krok dva je sérum sťahujúce póry do rozumnej veľkosti. V online inštrukciách sa píše doslova "nechajte dlhšie nech je patch suchý, mal by sa odstrániť kým je ešte vlhký". Tak si vyberte. Potom treba vatovým tampónom utrieť všetko fuj fuj a následne naniesť sérum. Som zvedavá, či si COSRX udrží svoje meno superkozmetiky.

MISSHA pleťová maska Healing Snail Sheet Mask



Keď ide o plátenné masky, bije sa vo mne lenivec a ekológ. Veľmi rýchlo a pohodlne sa používajú. Nemusím sa s ničím patlať a potom si to zmývať. Jednoducho zakryjem tvár a 20 minút chodím po byte ako sériový vrah. Ale. Ekologické to asi nie je. Ultra veľa odpadu a obalových materiálov je presne to, čo nemusím. Mohli by to robiť v nejakých maxi baleniach. Možno aj robia. Nech sa necítim tak previnilo, keď to všetko hádžem do koša. Späť k Missha - overená značka, na obale a v zložení slimák - neni o čom.


Veľmi oceňujem ich inštrukcie. Jak keby ste z obalu vybrali pekne vytvarovanú, rozloženú masku, ktorú len popritláčate kam treba. Ani z náhody! Vyberiete mokrý zhužvaný kus látky, ktorý najskôr musíte pracne porozmotávať, zatiaľ čo vám všade kvapká tekutina, v ktorej to celé pláva. Tak či onak - stále sa to používa omnoho pohodlnejšie než patlať niečo na tvár a dúfať, že sa to nedostane do vlasov. A asi je to aj hygienickejšie.

TONYMOLY  pleťová maska Pure Energy 100 Aloe Mask Sheet



Iná značka - rovnaký princíp. Odskúšané, vychválené - pleť som mala krásne rozžiarenú a spokojnú. Čo dodať? 

COSRX Blackhead Silk Finger Balls



Opäť COSRX a opäť čosi divné kórejské. Guličky z hodvábu, ktoré čistia a vyhladzujú pleť. Obsahujú proteín sericín, prirodzenú zložku hodvábu, používanú vo veľkom v medicíne aj kozmetike. Znie to veľmi prírodne a príťažlivo. Masážou týmito guličkami odstránite z pleti nečistoty šetrným spôsobom. Čo znie šetrnejšie ako čistiť si pleť stopercentným hodvábom?


Tú stopercentnú prírodu je hneď vidno - každá chlpatá gulička je iná a na niektorých sú aj mini ďobky, ktoré tam zanechala priadka morušová, keď ich vyrábala. Použitie je trošku ako z inej galaxie - guličku na dve-tri minúty namočíte do vody, nastoknete na prst, masírujete pleť, opláchnete a necháte vysušiť. Používa sa raz až dvakrát do týždňa a každú guličku môžete použiť dva až trikrát. Opäť raz viac zábavy v kúpeľni!

INNISFREE lak na nechty Eco Nail Color



Ekologický lak na nechty? Check! Innisfree je značka produkujúca ekologické prípravky šetrné k matke Zemi. Neviem sa dopátrať k zloženiu tohto pokladu, a úprimne, až tak tomu 'eco' prívlastku zas neverím. Tú farbu asi nerobia z vyvarenej brezovej kôry, však? Ale snáď tie najväčšie najškodlivejšie humáče dovnútra nepridávajú.


Kolekcia krásnych nude farieb sa volá 'From Samcheong-dong Street', čo bude zrejme nejaká ulica pre kaviarenských povaľačov. Všetky odtiene evokujú niečo, čo by som jedla na tony a volajú sa po kaviarenských must-haves: Banana Pan Cake, Sweet Caramel Syrup, From Samcheong-dong Street, A Piece of Chocolate, Strong Espresso. Sestre išli banánové palacinky a Bubline karamelový sirup.



Krásna jemná hnedá, ktorú by som kľudne nosila nonstop. Kvalita laku tip-top. Vydrží dlho, neopadáva, rýchlo schne, ľahko sa nanáša, nemám čo vytknúť. A snáď je aj eko.

THE SAEM Saemmul Wrapping Tint



Somarina, ktorej som nemohla odolať. Zlupovací lip tint. Nanesiete na pery silnejšiu vrstvu, počkáte, kým zaschne a strhnete. Samá sranda s touto kórejskou kozmetikou.


Odtieň Sweet Orange (alebo po kórejsky Swett Orange) pre Bublinu a Real Red pre sestru. Bála som sa, ako to bude vyzerať na mojich večne popraskaných perách. A či mi to nestrhne celé kusy pier preč a mám po farbe aj po zábave.


Tá aplikácia je fakt špeci, ale dôležitejší je výsledok. Ak čakáte dokonale nalinajkované pery ako z instagramu, nie je to produkt pre vás. Výsledný efekt sa riadi kórejskou módou farby na pery, ktorá je najintenzívnejšia uprostred a postupne mizne dostratena. 


Napriek tomu, že moje pery sú väčšinou v katastrofálnom stave, Saemmul Lip Tint to nijak nezvýraznil, netrhal kusy jemnej pokožky, ani nič podobné. A po jemnej vrstve balzamu na pery bol výsledok jak z propagačného materiálu.


Kórejská kozmetika vie stále priniesť množstvo prekvapení a noviniek, ktoré sa u nás v Európe zatiaľ vôbec nevyskytujú. Aj trendy sú odlišné, a tak ich obchody nie sú plné contouringu a strobingu a prísne ostrých obočí. Rozhodne sa dá spoľahnúť aj na kvalitu, aj na moment prekvapenia pri zisťovaní, ako to všetko vlastne funguje. Vždy keď nakúpim, len a len odporúčam.

Komentáre